Kurssit

Katso ajantasaiset kurssitiedot facebookista.

Oivaltamisen iloa

Kursseillani haluan jakaa kaikille oppimisen ja oivaltamisen iloa, sekä rohkaista kokeilemaan uusia asioita avoimin mielin. Ei ole epäonnistumisia, on vain oppia.

Järjestän kursseja omissa, sekä yhteistyökumppaneiden tiloissa. Kurssit räätälöidään aina toiveiden mukaisesti ja kurssien hinnat määräytyvät osallistujamäärän, pitopaikan ja muiden oheispalveluiden mukaan. Kursseille on mahdollista järjestää majoitus ja ruokailu. Lisätietoja ja tarjouspyynnöt sähköpostilla (tuuli.halttunen@gmail.com).

Kehräyskurssi

Opit tunnistamaan villan eri hienousluokat ja niille parhaat käyttökohteet, karstaamaan villan lepereiksi ja kehräämään siitä lankaa värttinällä ja rukilla. Uusien harrastajien kanssa keskitymme hakemaan tuntumaa villan käsittelyyn ja rukin toimintaan. Aiemmin kehränneiden kanssa tutustutaan erilaisiin tekniikoihin ja kertaamistyyleihin, sekä etsitään ratkaisuja yksilöllisiin haasteisiin. Taidelankakursseilla päästetään luovuus valloilleen kokeilemalla erilaisten kuitujen kehräämistä ja niiden yhdistelyä.

Luonnonvärjäyskurssi

Opit käsittelemään värjäyskasveja ja -sieniä, valmistamaan värjäysliemen ja värjäämään villalankoja. Kursseilla käytetään Suomessa kasvavia tai viljeltäviä kasveja ja sieniä, sekä ”keittiövärejä” kuten sipulinkuoria. Kurssista riippuen värjäysmenetelmänä käytetään keittovärjäystä, kyyppivärjäystä tai purkkivärjäystä.