Kurssit

Oivaltamisen iloa

Kursseillani haluan jakaa kaikille oppimisen ja oivaltamisen iloa, sekä rohkaista kokeilemaan uusia asioita avoimin mielin. Ei ole epäonnistumisia, on vain oppia.

Tällä hetkellä järjestän kursseja tilauksesta. Kurssit räätälöidään aina toiveiden mukaisesti ja kurssien hinnat määräytyvät osallistujamäärän, pitopaikan ja muiden oheispalveluiden mukaan. Kursseille on mahdollista järjestää majoitus ja ruokailu. Lisätietoja ja tarjouspyynnöt sähköpostilla (tuuli.halttunen@gmail.com).

Kehräyskurssi

Opit tunnistamaan villan eri hienousluokat ja niille parhaat käyttökohteet, karstaamaan villan lepereiksi ja kehräämään siitä lankaa rukilla. Uusien harrastajien kanssa keskitymme hakemaan tuntumaa villan käsittelyyn ja rukin toimintaan. Aiemmin kehränneiden kanssa tutustutaan erilaisiin tekniikoihin ja kertaamistyyleihin, sekä etsitään ratkaisuja yksilöllisiin haasteisiin.

Kasvivärjäyskurssi

Opit käsittelemään värjäyskasveja, valmistamaan värjäysliemen ja värjäämään villalankoja. Kursseilla käytetään Suomessa kasvavia tai viljeltäviä kasveja, sekä ”keittiövärejä” kuten sipulinkuoria. Puretteena käytetään ainoastaan alunaa, sekä purettavia kasveja.